Pictura pe inima

andrei Lifestyle, Uncategorized

– poveste –
Pictez pe inima ta. Culorile mi se amesteca in minte, iar fragmentul asternut azi pe sufletul tau nu mai este ce era odinioara. Coboara din cer pe scari rulante, prea moderne pentru esenta antica din mine, un pachet mic, ambalat cu grija. Ce contine oare? Il desfac grabita, ca un copil curios sa vada daca a primit ceea ce astepta: culorile sale preferate sau, si mai bine, un manual de armonizare a culorilor. Ambalajul se desprinde firesc, ca intr-o mangaiere, si din pachet rasare o… stea de mare. Cum sa cada din cer o stea de mare? Si frumos ambalata?! Si de fapt, cand s-o fi urcat marea la cer, iar eu n-am stiut? Ce am mai pierdut intre timp… in timp ce visam la visul de ieri, asteptand astazi inspiratie pentru pictura de maine?
[…]
Pictez pe inima ta.

Nu am nevoie de un manual care sa ma invete armonia culorilor. Pe inima ta cand pictez, toate isi iau o forma fireasca, naturala, ce pare… cand multicolora, cand monocolora. Numai eu stiu ce culoare are astazi ceea ce pictez. Culoarea inimii. Nu, nu e cea rosie. E cea luminoasa. De curcubeu, proaspat nascut dupa ploaie. Dupa ploaia din mine.

You May Also Like..

Cuvinte nepotrivite

Vi s-a intamplat vreodata sa va sufocati cu propriile vorbe? La repezeala spuse, negandite sau, mai rau, aruncate cu o […]

Suflete privite prin sticla

– Suflete, mai tii minte cand ne-am asezat fata-n fata… la acea masa, cu pahare aburind a racoare prin care […]

De ce nu imprumut eu carti

Buna ziua. Am sa va spun de ce nu imprumut eu carti nici altora, nici de la altii. Pentru ca […]