De ce nu imprumut eu carti

andrei Lifestyle

Buna ziua. Am sa va spun de ce nu imprumut eu carti nici altora, nici de la altii. Pentru ca le iubesc enorm si sunt asa o posesiva si o geloasa incat ma nelinisteste sa le stiu atinse si cercetate pagina cu pagina si rand cu rand, efectiv posedate idee cu idee, cuvant cu cuvant de altcineva decat mine care le-am iubit prima si prima le-am aflat secretele, care le-am mangaiat cu ochii si cu mintea frumusetea , le-am impregnat cu respiratia si transpiratia palmelor mele, le-am obtinut poate cu greutate, pot sa le ingadui eu, imprumutandu-le, sa ma tradeze lasandu-se iubite si de alcineva, furate, mai stii? Nici sa le imprumut eu de altundeva nu suport, in primul rand din acelasi considerent al virginitatii cartii, nu-mi place sa fiu a doua care o citeste, care o (re)descopera si , mai ales, pe toata durata lecturii sale, sa ma roada regretul ca trebuie sa renunt la ea inapoind-o.

Nu am citit atatia, o, atatia autori a caror lipsa din biblioteca personala, din istoria si din viata mea ma raneste dar aleg sa mor fara sa le fi citit operele decat sa-i am doar pentru o saptamana.

You May Also Like..

Cuvinte nepotrivite

Vi s-a intamplat vreodata sa va sufocati cu propriile vorbe? La repezeala spuse, negandite sau, mai rau, aruncate cu o […]

Suflete privite prin sticla

– Suflete, mai tii minte cand ne-am asezat fata-n fata… la acea masa, cu pahare aburind a racoare prin care […]

Pictura pe inima

– poveste – Pictez pe inima ta. Culorile mi se amesteca in minte, iar fragmentul asternut azi pe sufletul tau […]