Iisus, identitatea lui Don Quixote

andrei Uncategorized

Miguel de Cervantes Saavedra s-a nascut la 29 Septembrie 1547 si a murit la 22 Aprilie 1616. A fost romancier, poet si dramaturg.  “ E posibil sa fi studiat in cadrul Societatii Iisus, deoarece nuvela sa „El coloquio de los perros” („Colocviul cainilor”) porneste de la o descriere a colegiului iezuitilor, care pare o aluzie la viata sa de student.” (Wikipedia)
Societatea lui Isus (Societas Iesu/Jesu (S.J.) in latina este un ordin calugaresc al Bisericii Catolice, ordin aflat in serviciul direct al Papei. De acest ordin tine si ultimul papa, Papa Francisc. Bazele ordinului au fost puse la data de 15 August 1534 de catre un grup de studenti ai Universitatii din Paris, in frunte cu Ignatiu de Loyola. Este important sa stim ca a fost infiintata de francezi, pentru ca ei sunt si Templierii.
Traducea numelor personajelor principale din capodopera El ingenioso hidalgo don Quixote de la Mancha (Ingeniosul nobil domn Quixote de la Mancha):
Numele paravan – Alonso Quixano = Furtunosul care straluceste (prefix pentru galben) – speculatii pentru chakra 3, a puterii (galbena);
Numele consacrat – Don Quixote din La Mancha = Domnul care protejeaza din Mancha (orasul patat)
Atentie si la englezescul donkey xote = asinul protejat
Numele paravan – Aldonza Lorenzo = A(l) Domnului Veriga copac de lauri
Numele consacrat – Dulcinea del Toboso = Cea dulce din oala de gunoi (tobo = recipient de gunoi)
Sancho Panza = MIEL ombilic (ATENTIE !!!)
Cuvintele qui, xaho, xote au traducere in franceza.

De aceea am specificat apartenenta lui Cervantes la Societatea Iisus infiintata in Franta. Sunt incifrate nume in cel putin 3 limbi: franceza (Societatea Iisus), italiana (Papa) si spaniola (limba materna).
Povestea din spatele povestii:
DON QUIXOTE ESTE IISUS si DULCINEA ESTE MARIA DIN MAGDALA. Ramane sa descoperim identitatea lui SANCHO, MIELUL care l-a urmat. Este o incifrare alchimica si daca veti privi cu atentie veti observa lumea lui Iisus neinteleasa de oameni, laurii Mariei Magdalena care a vazut in El si celelalte relevari. Dulcinea servea pe cei care o considerau prostituata. Vasile Lovinescu lamurea aspectul descifrandu-ne ca energia calda datatoare de blandete tuturor a fost incifrata in alchimie ca fiind prostituata, pentru ca toti se foloseau de ea.  Aici Argesanu a cazut si el in itele Bisericii. De ce alchimie? Pai priviti coperta cartii.
Coperta celei de-a patra editii a cartii. A se privi cum este scris QUI-XOTE, pentru a semnaliza celor avizati. A fost un fel de a povesti oamenilor, ceea ce nu se ingaduia, de catre Biserica, a fi povestit. Recomandam pe aceasta cale filmul scos in fata de Camelia, cu Peter O’Toole: Man of La Mancha; de asemeni, capodopera cinematografica.
* SPERO LUCEM POST TENEBRAS *

You May Also Like..

Pe repede inainte cu Nemrut Dagi

Cine nu stie ce e cu Nemrut Dagi, sa dea cu search pe google la imagini. La explicatii oricum e […]

Seniorii Pacii Interioare –SIMPLE NEPUTINTE CONTEMPORANE

“- Ce facem parinte cu toti tinerii astia care nu mai vor sa stie de nimic, de istorie, de martirii […]

Despre “La multi ani!”

E uimitor cum se poate pacali natura umana! In general, principiul este cel al oboselii si al infometarii. In rest, […]