De prin bucatarie (3)

andrei Uncategorized

Pentru ca a trecut o vesnicie de cand nu am mai facut ceva dulce, m-am gandit sa-mi rasfat sotul cu ceva bun. Dar imi trebuia ceva rapid, caci m-am trezit cam tarziu si mai aveam la dispozitie o ora pana sa ajunga el. Asa ca am sunat repede pe matusa lui si am cerut reteta unei prajituri pe care o mancasem la ea si-mi placuse mult. E un soi de chec cu crema de vanilie, pe care l-am facut ca pe un tort deoarece nu aveam la dispozitie 2 tavi de chec (se realizeaza 2 checuri de culori diferite, se feliaza si apoi se alterneaza feliile si crema, un fel de domino).
Reteta o voi posta zilele viitoare pe blogul cu specific (Later Edit: Reteta), dar daca vrea careva reteta inainte, nu ezitati sa cereti.

E foarte usor de facut. Prepararea dureaza 15 minute (pentru incepatori cred ca ceva mai mult) iar coacerea 25 minute. Crema nu am realizat-o conform retetei ci am incropit repede o budinca à la Dr. Oetker (nu sunt de acord de obicei cu astfel de preparate insa nu mai aveam unt pentru crema de vanilie).
Rezultatul e unul minunat, asa ca o sa ma laud cu niste poze:

Bon appétit!

You May Also Like..

Iisus, identitatea lui Don Quixote

Miguel de Cervantes Saavedra s-a nascut la 29 Septembrie 1547 si a murit la 22 Aprilie 1616. A fost romancier, poet […]

Pe repede inainte cu Nemrut Dagi

Cine nu stie ce e cu Nemrut Dagi, sa dea cu search pe google la imagini. La explicatii oricum e […]

Seniorii Pacii Interioare –SIMPLE NEPUTINTE CONTEMPORANE

“- Ce facem parinte cu toti tinerii astia care nu mai vor sa stie de nimic, de istorie, de martirii […]